Kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie 2011

Als je kind pijn heeft of ziek blijkt te zijn wil je gewoon graag iets doen. Een Paracetamolletje tegen de pijn, een pleister op de wond, een kusje op de zere plek. Alles om het leed te verzachten. Blijkt er meer aan de hand dan volgt een bezoekje aan de huisarts, met de vaste overtuiging dat de dokter wel voor een oplossing zal zorgen. Zo dachten wij ook altijd…

Tot het moment waarop de dokters na een hele reeks onderzoeken voor Yorick helaas geen oplossing konden bieden. Eerst omdat ze niet wisten wat er aan de hand was, en vervolgens omdat er voor de zeer zeldzame ziekte die onze Yorick bleek te hebben, Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (F.O.P.), geen geneeswijze bestaat. Als u zich ooit volkomen machteloos heeft gevoeld weet u wat ik bedoel. Want je wil iets doen, je wil iets vinden dat je kind beter kan maken, dat de pijn kan verzachten.

Gelukkig voor de kleine groep F.O.P.-ers was er zo’n 25 jaar geleden een dokter in Amerika die zich het lot van deze patiënten aantrok en besloot op zoek te gaan naar een oplossing. Toen de oplossing niet zo eenvoudig te vinden bleek te zijn, gaf hem dat juist de overtuiging dat hij door moest. Inmiddels heeft zich een heel team rondom deze dokter, Dr. Kaplan, verzameld dat stapje voor stapje dichter bij de oplossing lijkt te komen. Maar financiële middelen blijven onontbeerlijk om het onderzoek gaande te houden.

Dit bracht ons aan het begin van onze geldinzamelingsacties. Want helaas werkt het in onze commerciële samenleving zo dat er alleen geïnvesteerd wordt in onderzoek als de verwachting er is dat er uiteindelijk winst mee gemaakt kan worden. En een heel nieuw medicijn ontwikkelen voor slechts 800 mensen wereldwijd past niet in dat plaatje… Dankzij het enthousiasme van Dr. Kaplan en zijn team begonnen families en vrienden van F.O.P. patiënten er zelf voor te zorgen dat het nodige geld er kwam. Dankzij inzamelingen, sponsoracties, bingo’s, je kan het zo ‘gek’ niet bedenken. Wij hebben ons hierbij aangesloten met onze eigen acties.

Om geld in te zamelen voor het onderzoek naar F.O.P. zijn we in het najaar van 2009 begonnen met een kerstkaartenactie. De eerste serie kaarten ontwierpen we zelf en “ruilden” we tegen donaties. Met groot succes, uiteindelijk zijn er 1.000 sets kaarten uitgereikt. In 2010 volgde een tweede serie kerstkaarten, dankzij de hulp van Reggie Goole, een professioneel fotograaf uit Aardenburg die ook al eerder de "foto met de scheve tenen" voor ons maakte (www.studio72.nl). Hij maakte een prachtige serie van 5 foto's gemaakt, uiteraard in het thema 'Kerst'. De actie werd wederom breed gedragen, waarbij de kaarten ook in winkels in de regio te verkrijgen waren.

In de zomer van 2011 besloten we wederom zelf achter de “tekentafel” te gaan zitten voor een derde serie kaarten. Rianna, de zus van Yorick, raakte ook enthousiast en hielp mee door het maken van de achtergrond van twee van de kaarten. Wederom zijn we heel trots op het resultaat, die inmiddels dankzij de sponsoring van bedrijven, familie en vrienden geheel kostenvrij gedrukt konden worden.

Iedereen die een donatie van 5 euro (meer mag uiteraard altijd) geeft voor het onderzoek naar F.O.P. krijgt als bedankje hiervoor een set kaarten. Meerdere donaties geven, voor meerdere sets kaarten, mag uiteraard ook. De kaarten zijn via de mail op te vragen (info@geneesfop.nl) of direct af te halen bij de volgende bedrijven die onze actie ondersteunen:
- Studio 72, Weststraat 72 in Aardenburg
- Modehuis Van Daalen, Marktstraat 3 in Aardenburg
- Isabellahof, Herenweg 36 in Aardenburg
- Restaurant In den Wijngaard, Smedekensbrugge 34 in Aardenburg
- Slank Zeeland, Blekestraat 6 in Groede - Streekbeeld, Industrieweg 30A in Terneuzen
- Landwinkel De Baeckermat, Bernhardstraat 30 in Westdorpe
- Mode Smulders, Molenstraat 6 in Westdorpe
- 't Posthoekje, Brouwerijstraat 39 in Oostburg
- B&P automatisering, Sportlaan 1 in Breskens
- Cocoon Womens Wear, Spuiplein 35 in Breskens
- Kwaliteitsslagerij Tresonie, Dorpsstraat 6 in Schoondijke

Bestellen via de mail gaat als volgt: U stuurt ons een mail waarin u aangeeft een donatie te willen geven voor het onderzoek naar F.O.P.. U ontvangt van ons de gegevens waar het geld naar over gemaakt kan worden. Voor het ontvangen van de setjes kerstkaarten dient u rekening te houden met de verzendkosten die er extra bij komen. Dankzij een van onze sponsors kunnen wij iedereen die een donatie doet voor minimaal 10 sets (50 euro) de verzendkosten gratis aanbieden. Wellicht zijn er dus familieleden, buren, collega's etc. waarmee u samen kunt doen en zo besparen op de verzendkosten.

We hopen dat er ook dit jaar weer veel mensen zijn die de actie willen ondersteunen, in de hoop dat er spoedig een medicijn zal komen wat de lichamelijke achteruitgang van Yorick tegen kan houden. U ontvangt als bedankje dan in ieder geval een prachtige, unieke set kerstkaarten van ons!

En wij zijn dankzij al deze kleine donaties in staat WEL iets te doen voor Yorick. We leveren, samen met jullie, een grote bijdrage aan het doorgaan van het onderzoek, met het rotsvaste vertrouwen dat er op een dag in de nabije toekomst een medicijn gaat komen!

 

 

Kerstkaartenactie 2011