Geldinzameling

Onderzoek naar een geneeswijze voor F.O.P.

Met enige regelmaat organiseren we acties om geld in te zamelen voor het onderzoek naar F.O.P. Het ingezamelde geld wordt voor 100% overgemaakt naar de IFOPA (International F.O.P. Association). Kosten die aan de acties verbonden zijn worden door onszelf of door de sponsors betaald. Op de startpagina is te zien hoeveel geld er in totaal tot nu toe opgehaald is voor het onderzoek naar F.O.P.

Komende acties:
Najaar 2011: 3e Kerstkaartenactie

Eerdere acties:

Pinksteren en zomer 2010: Enveloppen trekken
Tijdens het Pinksterweekend op de Struisvogelboerderij en de Zomerbraderie in Aardenburg waren we als Stichting wederom aanwezig met een kraam waar mensen aan het spel Enveloppen prijzen konden deelnemen. Sponsors weten ons te vinden en blijven prijzen ter beschikking stellen voor onze actie. Hierdoor kon menig bezoeker van de Open dagen en braderie een of meerdere prijzen mee naar huis nemen. En wij ontvingen daardoor wederom een prachtig bedrag voor het onderzoek naar F.O.P. Ook dank aan de organisatie van beide evenementen, die wederom belangeloos een kraam beschikbaar stelden.

Najaar 2010: 2e Kerstkaartenactie
Dankzij de Aardenburgse fotograaf Reggie Goole (Studio72) hadden we de beschikking over wederom een prachtige set kerstkaarten, dit jaar uiteraard met foto’s van kerstthema’s. Dankzij sponsoring van verschillende bedrijven, familie en vrienden kon ook deze set gedruikt worden, zodat alle inkomsten aan donaties naar aanleiding van de actie naar het Onderzoeksteam in Amerika konden. Ruim 700 sets werden uitgereikt aan donateurs.

Pinksteren en zomer 2010: Enveloppen trekken
Tijdens het Pinksterweekend op de Struisvogelboerderij en de Zomerbraderie in Aardenburg waren we aanwezig met een kraam waar mensen een envelop konden trekken. Alle prijzen werden door sponsors ter beschikking gesteld (genoeg voor 5 dagen een overvolle kraam!) zodat het opgehaalde geld voor 100% naar het onderzoek in Amerika kon worden gestuurd. Op de braderie waren we zelfs te horen op de radio van omroep Zeeland.
 
Maart 2010: Benefietvoorstelling Decatoneel
De spelers van Decatoneel kwamen speciaal voor onze geldinzamelingsactie naar St. Kruis om een extra voorstelling van hun blijspel "Saldo Mortale" te geven. HEt aanwezige publiek was zeer enthousiast en kon de voorstelling dan ook zeer goed waarderen. Alle inkomsten gingen naar het onderzoek naar F.O.P., dit mede omdat alle betrokkenen belangeloos aan de avond meewerkten. De feestvreugde werd nog eens extra verhoogd door een zeer gulle gift van de Rotary uit Oostburg.
 
Maart 2010: Kinderkledingbeurs Terneuzen
De Stichting Kinderkleding- en speelgoedbeurs Terneuzen doneerde het grootste deel van de opbrengst van hun halfjaarlijkse kledingbeurs aan het onderzoek naar F.O.P. Daarnaast ontving Yorick van hen een prachtige vogelnestschommel, waardoor hij eindelijk weer lekker kan schommelen.

Najaar 2009: Kerstkaartenactie
Saskia, de moeder van Yorick, ontwierp zelf de eerste set van 5 kerstkaarten. Een eerste oplage van 200 sets was in recordtijd uitverkocht. Meerdere herdrukken volgden, in totaal zijn er 500 sets kerstkaarten uitgedeeld aan mensen die een bijdrage aan het onderzoek naar FOP gaven. In totaal werd met deze actie het geweldige bedrag van ruim 8500 euro opgehaald, wat is overgemaakt naar het onderzoeksteam in Amerika. Dit geweldige resultaat was mede mogelijk door de geweldige inzet van vele vrienden en kennissen, lokale bedrijven en winkels. Iedereen hartelijk bedankt voor alle hulp!

Voorjaar 2009: Pennenactie
Actie die we bij diverse verenigingen waar we lid van zijn hebben gehouden. Vooraf aangekondigd per mail, over het belang van het inzamelen van voldoende geld om het onderzoeksteam te kunnen ondersteunen. Iedereen die een donatie gaf kreeg als bedankje een pen. Deze actie is overgenomen door Modehuis Van Daalen en Struisvogelboerderij Monnikenwerve.

11 juli 2009: Muntwerpen op kraam kindercentrum
Op uitnodiging van het kindercentrum ‘De Opkikker’ hebben we op de jaarlijkse fancy fair een plekje van hun kraam bemand. Geïnteresseerden konden een gokje wagen door te proberen een muntstuk te werpen in een glaasje dat op de bodem van een gevuld aquarium stond. Wie dat lukte kreeg als prijs een pen of een knuffel.